Dit zijn 10 low fade kapsels voor mannen die er netjes en stijlvol willen uitzien (2024)

Een low fade kapsel is een populaire optie voor mannen die er netjes en stijlvol uit willen zien. Omdat het een strak en elegant silhouet creëert, kun je er nooit de mist mee ingaan. Bovendien betekent een low fade dat je vrij bent om het te combineren met elk kapsel bovenop, van een kort geknipt kapsel tot een lange kam. En last but not least zijn er geen grenzen voor een lage taper als het gaat om haartextuur, want het is geschikt voor steile en gekrulde lokken en alles daartussenin. Heb je inspiratie nodig om je huidige kapsel te updaten? Je vindt het zeker hier.

10 Low fade kapsels

1. Korte low fade
Als je het eenvoudig wilt houden, dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ga voor een kort taps toelopend low fade kapsel, dat er toch scherp en impactvol uitziet. Geen wonder dat zwarte mannenkapsels met een korte low fade zo vaak gespot worden. Samen vormen ze een perfecte combinatie.

2. Lang haar low fade
Als je de voorkeur geeft aan langer haar, kun je het aanvullen met een taps toelopend kapsel. Om het contrast tussen de zijkanten en de bovenkant niet te groot te maken, kun je een laag aflopende fade overwegen. Omdat er aan de zijkanten nog steeds vrij veel haar wordt weggehaald, krijg je een opgeruimd en verzorgd uiterlijk.

3. Laag model krullend haar
Heb je moeite om je krullen te temmen? Je hoeft je niet te haasten om alles eraf te knippen. In plaats daarvan kun je beter de zijkanten en achterkant bijknippen. Met een lage taper krijgt krullend haar meer definitie en nadruk. Toch blijft het profiel verzorgd en stijlvol.

4. Golvend & rommelig laag model
Omdat de zijkanten zo goed getrimd zijn, kun je de bovenkant een beetje rommelig stylen zonder je zorgen te maken dat het een onverzorgde indruk maakt. Dit is een geweldig kapsel voor mannen met golvend haar, omdat je hiermee je haartextuur kunt versterken, terwijl je er toch verzorgd uitziet. Om dit kapsel te creëren, hoef je alleen maar de lokken bovenaan te touperen met een beetje haarstylingproduct voor je taps toelopende kapsel.

5. Schone zijscheiding

Als je een kapsel nodig hebt dat in elke omgeving past, dan is een low temp fade met een zijscheiding iets voor jou. Het kost niet veel moeite om het te krijgen en ook het onderhoud is relatief eenvoudig. Toch overtreft het eindresultaat al je verwachtingen.

6. Quiffed Taper Low Fade Kapsel

Degenen die een vetkuif dragen willen hun kapsel misschien aanvullen met een low of mid taper fade. Op die manier brengen ze meer aandacht naar de bovenkant en maken ze van de vetkuif een centraal punt van de hele look. Als je niet van plan bent om het al te gedurfd en contrastrijk te maken, kies dan voor een laag taps toelopende coupe.

Dit zijn 10 low fade kapsels voor mannen die er netjes en stijlvol willen uitzien (1)

7. Low Taper Fade Zwarte Man
Het is geen verrassing dat zwart mannenhaar er bijzonder goed uitziet met een low taper fade. Dankzij je uitgesproken haartextuur ziet het kapsel er altijd gedefinieerd uit. Voor extra scherpte aan de low taper fade kan de zwarte man een lijntje langs het voorhoofd en de slapen in het kapsel verwerken.

Dit zijn 10 low fade kapsels voor mannen die er netjes en stijlvol willen uitzien (2)

8. Pompadour laag uitlopende taper
Ben jij een man die van klassieke kapsels houdt, zoals een pompadour? Dan is het dragen van lang haar low taper fade bijna een must voor jou. Het kan naadloos overgaan in de bovenkant, die je vervolgens in een ruime pompadour stijlt. En zo geef je een meer traditioneel kapsel een moderne twist.

9. Volumineus & Krullend Laag Taps Fade Kapsel
Zoals we al zeiden, is krullend haar een van de beste texturen om mee te werken. Het maakt het mogelijk om je krullen vorm te geven, zodat ze er volumineus en toch verzorgd uitzien. Misschien moet je een föhn en een haarstylingproduct gebruiken om het haar op zijn plaats te houden. Of als je kiest voor meer moeiteloze kapsels, laat je krullen dan natuurlijk vallen.

10. Spiky & rommelig laag toelopend kapsel
Weet je niet zeker hoe je een taps toelopend Edgar kapsel flatteus kunt maken? Neem een low fade aan de achterkant en zijkanten. Hierdoor kun je de bovenkant rommelig en piekerig stylen, want de snit zelf suggereert dat je het haar bovenop texturiseert.

Check ook:

WTF: Mot met bijzonder kapsel vernoemd naar Donald Trump

In this article:Kapsels, low fade

Dit zijn 10 low fade kapsels voor mannen die er netjes en stijlvol willen uitzien (3)

Dit zijn 10 low fade kapsels voor mannen die er netjes en stijlvol willen uitzien (2024)

FAQs

Wat betekent low taper fade? ›

De low top fade, ook wel bekend als de low taper fade, is een kapsel waarbij het korte haar aan de zijkanten naar boven toe steeds langer wordt. Net zoals de hanenkam is de low top fade een blijvend symbool van stadsleven en stedelijke rebelsheid.

Wat is een skin Fade? ›

Bij een fade begint je kapsel bij je oren volledig kort. Je ziet dus letterlijk je hoofdhuid en naarmate je omhoog gaat, wordt het haar langer. Daarom wordt dit ook wel een skin fade genoemd, want je gebruikt een scheermes om het haar bij de oren volledig weg te scheren.

Welke fade? ›

Er zijn verschillende soorten fades, zoals de low fade (waarbij het haar dicht bij de nek en oren kort wordt), de high fade (waarbij het haar hoger op het hoofd begint te vervagen) en de mid fade (waarbij het vervagen ergens in het midden gebeurt).

Hoe ziet low taper fade eruit? ›

Een lage, taps toelopende fade gaat over van lang naar kort in de nek. Dit kapsel heeft doorgaans langer haar bovenop en een zeer korte, op de huid geknipte snit bij de halslijn, waarbij de lengte daartussen geleidelijk korter wordt .

Hoe ziet taper fade eruit? ›

Bij een Taper fade wordt alleen het haar net boven de bakkebaarden en de onderkant van de nek opgeschoren en vervaagd. Hierbij wordt een tondeuse gebruikt. Met dit kapsel heb je frisse contouren en is het haar grotendeels bedekt, waardoor je een subtiele uitstraling hebt.

Hoe ziet een fade-kapsel eruit? ›

Een fade is een tapsheid die het haar geleidelijk naar de huid brengt, zodat het lijkt alsof de haarlijn aan de zijkanten en achterkant van uw hoofd “vervaagt” voordat deze de natuurlijke haarlijn bereikt . Kortom, een fade is een heel korte tapsheid.

Hoe zou ik eruit zien met een fade? ›

Kies een hoge vervaging als u een rond, vierkant of hartvormig gezicht heeft . Een hogere vervaging verlengt het gezicht, vooral als het wordt gecombineerd met een pompadour of slurf er bovenop. Ga voor een lage fade als je een ovaal, rechthoekig of ruitvormig gezicht hebt.

Wat is een zero-fade-cut? ›

Een zero fade daarentegen is een taps fade-stijl waarbij wat haar achterblijft nabij de basis van de nek . Zoals bij alle fades is het haar langer aan de bovenkant en wordt het korter naarmate je dichter bij de oren en nek komt. Zero fades verschillen echter van huidvervagingen omdat ze de hoofdhuid niet laten zien.

Hoe kies je welke fade je wilt krijgen? ›

Als je dik, krullend haar hebt, is een hoge vervaging wellicht de beste optie voor jou . Aan de andere kant, als je dun, steil haar hebt, kan een lage vervaging een betere keuze zijn. Een ander ding om te overwegen is de lengte van je haar. Als je kort haar hebt, kan een korte fade de beste keuze zijn.

Wat is de beste fade-lengte? ›

Fades die halverwege de zijkanten van je hoofd worden gemengd, bijvoorbeeld een centimeter of meer boven het oor , zijn de meest veelzijdige fades, zegt Rodriguez. "Mid fades zijn geweldig voor korte, middellange of lange stijlen", zegt hij.

Hoe zeg je taper fade in het Nederlands? ›

Zoals de naam doet vermoeden, is het een combinatie van twee haarstijlen: de taper en de fade, oftewel overloop. Maar in feite zijn beide haarstijlen merendeels hetzelfde. Bij zowel een taper als een fade wordt het haar van boven naar beneden geleidelijk korter.

Wat is het verschil tussen taper fade en fade? ›

Een taper is wanneer het haar geleidelijk van de ene lengte naar de andere overgaat. Een fade is een kortere taper die opgaat in of vervaagt in de huid – vandaar de naam. Razor, bald of skin fade. Voor een toffe klassieke snit is een taper de juiste keuze.

Welk type taper moet ik nemen? ›

Als je de voorkeur geeft aan een subtiele, ingetogen look, is een lage taper wellicht de juiste keuze. Als je een krachtig statement wilt maken, kan een high taper de perfecte match zijn. Vergeet niet dat het beste kapsel er een is waarbij u zich zelfverzekerd en op uw gemak voelt.

Moet ik een low- of mid-taper nemen? ›

In de discussie tussen low taper versus mid taper komt de keuze neer op uw persoonlijke stijl, onderhoudsvoorkeuren en de look die u wilt bereiken . Low Taper: Ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan een subtiele, professionele look die gemakkelijk te onderhouden is.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5720

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.